by Személyiségkalauz február 3rd, 2016 0 hozzászólás
Ne legyél Bandi!
 
(Ismét egy bő 5 perces olvasnivaló. Akkor kezdj bele, ha úgy érzed, folyton elúszol a munkáiddal, folyton csapdosnak a fejed felett a hullámok. Ígérem, ezzel az 5 perccel sok-sok órát nyerhetsz.)
„Majd még keményebben dolgozom” – mondja Bandi, a ló, George Orwell Állatfarmjában. Emlékszem, gimis koromban olvastam először ezt a remekművet, és már akkor többféle erős érzelmi hatást kiváltott belőlem. Számos tanulságot ki lehetne belőle emelni, de most maradjunk csak Bandi eseténél.
Egyrészt őszintén megfogott a példaértékű kitartása, és az, hogy a problémákra adott válasza nem a kétségbeesés, hanem a keményebb munka. Úgy láttam, hogy – bár a mű a sztálini Szovjetunió kritikájaként íródott – Bandi alakja a rendszerváltás után feltörekvő magyar vállalkozói réteg sok szereplőjére is tökéletesen illik.
 
Sajnos azonban nem csak Bandi kitartása, de naivitása, kételkedés nélküli odaadása is sok esetben megfigyelhető a lelkes vállalkozókon.
„Majd még jobban figyelek az ügyfelek igényeire” – mondja a vállalkozó, mert meg akar felelni mindenkinek. Nem mer termékkört szűkíteni, célcsoportra specializálódni, ezáltal elveszik a süllyesztőben.
„Majd még jobban figyelek a munkatársaim igényeire” – mondja a vezető, mert nem akarja elveszíteni az embereit. Képtelen nemet mondani, míg végül orrvérzésig kihasználják a saját emberei. A farok csóválja a kutyát – mondhatnánk stílszerűen állati hasonlattal.
Még csak február eleje van, de idén már több cégnél is tartottam időgazdálkodási tréninget vagy előadást. Ezekre azért volt szükség, mert gyakori probléma a vállalkozóknál, hogy bár éjjel-nappal dolgoznak, mégis úgy érzik, nem jutnak egyről a kettőre. Már nem működik a „Majd még keményebben dolgozom” szisztéma, mert már nincs hova keményebben dolgozni. Már így sincs idő se a családra, se a sportra, se az alvásra, hogy a barátokról, vagy pihenésről ne is beszéljünk.
Ilyenkor azt szoktam tanítani, hogy gondolkozzunk fordítva. Nézzük meg, mennyi az a napi / heti minimális idő, amit mindenképpen a családra akarsz fordítani, mennyi az, ami feltétlenül kell az egészséged fenntartásához stb. Így megkapjuk, mennyi idő marad a munkára. A titok pedig abban áll, hogy nem áldozol fel több időt a munka oltárán, hanem a kiszámolt időkeretet használod fel a lehető leghatékonyabban.
Például az a vezető, aki 30 ember munkáját felügyeli, nem őrülhet bele abba, hogy állandóan mind a 30 embert irányítja, ellenőrzi, konzultál stb. Egy esélye van: muszáj hatékonyabbnak lennie!
Szerencsére ennek több módja is van. Egyrészt kialakíthat olyan mérőeszközöket, statisztikákat, amelyekkel gyorsan át tudja tekinteni minden munkatársa napi tevékenységét, másrészt pontosan tisztában kell lennie a Pareto-elv alapján azzal, hogy a csapatának melyik 20%-ával foglalkozzon ahhoz, hogy az eredmények 80%-ára hatással legyen.
Sőt, ha igazán okos, azt is tudja, hogy a magánéletében hogyan használja a 80-20-as szabályt (pl. a szeretetnyelvek segítségével) – de erről legközelebb!
 
Végezetül, ha idáig eljutottál az olvasásban, akkor van neked egy viccem:
Igor és Szása, a két idült alkoholista vesznek egy üveg vodkát.
Igor:
- Most a hátam mögé teszem a vodkát, és ha eltalálod, melyik kezemben van, akkor megisszuk, ha nem, akkor összetörjük és leszokunk. Na, melyik kezemben van?
Szása:
- Bal!
Igor:
- Gondolkozz, Szása! Gondolkozz!
 
Zárszóként én is csak ennyit tudok mondani: gondolkozz, Szása! Ne többet, hanem hatékonyabban dolgozz, és ha nem megy, konzultálj egy szakértővel az időbeosztásodról!
 
Ne legyél Bandi!!
about the author: Személyiségkalauz